29.11.2017 22:33

POSTUPOVÉ DRAMA REŽÍROVAL SOUČEK

Velmi dramaticky vyvrcholilo krajské finále Sportovní ligy ZŠ ve florbalu starších žáků v úterý 28.11. v Uherském Brodě. Ve hře byl postup do kvalifikace o Republikové finále v turnaji, kterého se každoročně účastní přes 1500 družstev z celé ČR. Favorizovaný tým ZŠ Pod Vinohrady procházel turnajem bez potíží a po jasných výhrách nad Kroměříží 8:1 a Vsetínem 7:0 ho v posledním utkání čekala ZŠ Mánesova Otrokovice, která měla na kontě remízu a těsnou výhru 4:2. Oba týmy se dobře znají ze Zlínské florbalové ligy, protože většinu družstva „Mánesky“  tvoří hráči Panthers a Brodu zase členové 1.AC. Pro podcenění soupeře tedy nebyl žádný důvod, hoši ze ZŠ Pod Vinohrady se na něj pečlivě připravili a na hřišti to bylo znát.

Od prvních vteřin zamkli Broďané soupeře na jejich polovině, ale neuvěřitelným způsobem pálili jednu šanci za druhou a Otrokovický gólman čaroval. Minutu před poločasem, když se Máneska dostala ojediněle za polovinu, vstoupil do děje utkání poprvé výrazným způsobem Marek Souček. Po jeho školácky zahrané vysoké hokejce u brankoviště následovala standardka, gól z první střely na branku a  poločasový stav  1:0, který posunoval do kvalifikace hosty. Druhá polovina měla stejný průběh: šance – střela vedle, šance – zákrok brankáře, šance – tyčka a čas nadále hrál pro hosty. Když v půlce 2. poločasu nařídil rozhodčí trestné střílení, našel v kritické chvíli odvahu k realizaci  „hříšník“  Souček, unesl tíhu okamžiku a s přehledem srovnal na postupových 1:1. Svůj kiks z 1.poločasu definitivně odčinil o 2 minuty později brankou na 2:1. Po zbytek času už hráči  Uh. Brodu s přehledem kontrolovali postupový stav. Za předvedenou hru nelze borcům ZŠ Pod Vinohrady absolutně nic vytknout, ovšem proměňování šancí 1 z 10 je žalostné. Zato ale ukázali, jak lze za 30 minut urychlit stárnutí trenéra o 10 let …..

Sestava: brankáři Buráň a Brablenec, hráči Ležatka M., Souček, Ležatka D., Kouřil, Brauner, Horák, David, Antonín, Havel, Nevařil, Man, Šobáň, trenér Moštěk.

 

Výsledky kraj SLZŠ florbal CH-D 17.docx (86199)

 

—————

Zpět